Yandex.Metrica
 
Teraz w promocji
Lampa UVB 311 nm do fototerapii w domu
Lampa UVB 311 nm do fototerapii w domu
1 600,00 zł 1 490,00 zł
szt.
Maść lecznicza z konopi, 150 ml
Maść lecznicza z konopi, 150 ml
39,00 zł 29,00 zł
szt.
Żyworódka, maść lecznicza 150 ml
Żyworódka, maść lecznicza 150 ml
39,00 zł 29,00 zł
szt.
Masło Shea Organiczne), nierafinowane,  400 gr !
Masło Shea Organiczne), nierafinowane, 400 gr !
45,90 zł 35,00 zł
szt.
Masło Shea Organiczne), nierafinowane,  1 kg !
Masło Shea Organiczne), nierafinowane, 1 kg !
75,00 zł 65,00 zł
szt.
Pulsoksymetr napalcowy PRO-pomiar saturacji tlenem krwi
Pulsoksymetr napalcowy PRO-pomiar saturacji tlenem krwi
299,00 zł 159,00 zł
szt.
Mydło Marsylskie ze śluzem ślimaka HIT, 100 g
Mydło Marsylskie ze śluzem ślimaka HIT, 100 g
19,90 zł 16,90 zł
szt.

Olej z czarnuszki (czarny kmin) BIO tłoczony na zimno 100 ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 36,00 zł 36.00
ilość szt.
Zyskujesz 3 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 2.66667
Kod produktu: Nigella_Oil_100ml_

Opis

Olej z nasion czarnuszki egipskiej (czarny kmin) stosowany już od starożytności. Czarnuszka nazywana jest "złotem faraonów". W świecie arabskim czarnuszka nawet dzisiaj jest uważana za panaceum. 

 

Olej z czarnuszki (Nigelle) jest wyciskany z bardzo małych czarnych ziarenek astrów o białych kwiatach. Zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone i poly-nienasycone, wit. E i A oraz sole mineralne. Jest to prawdziwy eliksir młodości o działaniu przeciwzmarszczkowym.

Witamina E - zwana także „witaminą młodości” - odpowiedzialna za przedwczesne starzenie się organizmu. Dobrze wnika w skórę i odżywia ją, poprawia miękkość i elastyczność naskórka, działa nawilżająco. Zmniejsza wrażliwość skóry na promieniowanie UV.

 

Jest idealnym elementem terapii przy atopowym zapaleniu skóry (stosowany zarówno zewnętrznie jak i wewnętrznie), oprócz doskonałych właściwości poprawy jakości skóry, dobrze wpływa na układ trawienny, poprawę pracy jelit.

 

Pojemnosć: 100 ml

Opakownie: przyciemniana butelka apteczna

INCI: nigella sativa

data ważności: 12 miesięcy od momentu otwarcia produktu

 

wyprodukowano w  Egipcie

Właściwości:

 

- poprawia kondycję skóry, przede wszystkim suchej, atopowej  i dojrzałej,

 

- opóźnia proces powstawania zmarszczek.

 

- szczególnie polecany jest do skóry alergicznej ponieważ łagodzi stany zapalne.

 

- polecany jest przy różnego rodzaju chorobach skórnych typu atopowe zapalenie skóry, trądzik,  grzybica czy zapalenia. Działa łagodząco i ochronnie.

 

- zmiękcza i wygładza skórę, nawilża i wzmacnia przesuszone oraz zniszczone włosy, a także łagodzi podrażnienia, również te wywołane nadmierną ekspozycją na słońce.

 

- ma właściwości regenerujące, może być stosowany do masażu, który rozluźni spięte mięśnie i działa przeciwbólowo.

 

Polecany dla skóry suchej, wrażliwej, podrażnionej oraz w stanach zapalnych.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony